Έφοδο κάνουν οι Κινέζοι για να τα πάρουν όλα!
Σε εφαρμογή μπαίνει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και εκτιμήσεις, το δεύτερο μέρος του κινεζικού σχεδίου για τον οικονομικό έλεγχο και όχι μόνον της Δύσης.
Στο πρώτο μέρος του σχεδίου οι Κινέζοι είχαν σκοπό να χτίσουν φυλάκια και βάσεις, που θα τους έδιναν τη δυνατότητα ανέξοδης αγοράς τεχνογνωσίας αλλά και άντλησης κεφαλαίων μέσα από την παραγωγή και εμπορίας φθηνών καταναλωτικών προϊόντων.
Η εξάπλωση των Κινέζων δεν έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη. Με την ανοχή, συμμετοχή και συνενοχή θα μπορούσε να πει κανείς της Δύσης, αναφερόμαστε στις πολιτικές ηγεσίες της, διαχρονικά και μεθοδικά στηρίχθηκε η ανεξέλεγκτη επέλαση των Κινέζων στις αγορές μας.
Η στάση των δυτικών ηγετών έφερε εξάρτηση των χωρών τους. Για την εξάρτηση αυτή, που οδήγησε σε διάλυση του παραγωγικού ιστού της δύσης, καθώς και στην ανεργία και την εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους, πήραμε ως αντάλλαγμα την αγορά φθηνών προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο μας έκλεισαν τα μάτια και κυρίως το στόμα.
Τα φθηνά προϊόντα που μας έδιναν, ήταν το τυρί που τσιμπούσαμε με ευχαρίστηση χωρίς να βλέπουμε τη φάκα. Μια φάκα, η οποία στήθηκε από Κινέζους σε συνεργασία και με Ευρωπαίους επιχειρηματίες.
Το δεύτερο μέρος του κινεζικού σχεδίου που μπήκε σε εφαρμογή τώρα, έχει να κάνει με την εξαγορά ευρωπαϊκών εταιριών. Η οικονομική κρίση που φέρνει η πανδημία, έχει προκαλέσει μεγάλη πτώση στις αξίες των εταιριών. Βλέποντας την ευκαιρία που δημιουργήθηκε, οι Κινέζοι κάνουν τώρα την τελική έφοδο. Στην ευρωπαϊκή αγορά εμφανίστηκαν με γεμάτη την τσέπη Κινέζοι επιχειρηματίες και προσπαθούν να πάρουν ό,τι υπάρχει, να αγοράσουν όσες μπορούν περισσότερες εταιρείες τώρα, που έχουν χάσει την αξία τους.
Στην έφοδο που κάνουν για ψώνια στην Ευρώπη, όρθωσε ανάστημα ένας κεντροδεξιός πολιτικός. Αναφερόμαστε στον επικεφαλής του Ε.Λ.Κ., κ. Μ. Βέμπερ, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για να μπει φρένο για ένα χρόνο στην εξαγορά ευρωπαϊκών εταιρειών από Κινέζους. Ο κ. Βέμπερ, μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες στηρίζονται με κρατικά κεφάλαια από τη χώρα τους. Το όλο σχέδιο δηλαδή έχει εκπονηθεί στηρίζεται από το κινέζικο κράτος.
Το ερώτημα που μπαίνει πλέον, είναι αν η πρόταση Βέμπερ αφυπνίσει τους Ευρωπαίους για τον κίνδυνο, που τους απειλεί. Κυρίως αν με βάση τη πρότασή του παρθούν μέτρα για την επανεκκίνηση των οικονομιών της Δύσης, χωρίς τις εξαρτήσεις του παρελθόντος.