Αναμονή και ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αναμονή και ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:46 Δημιουργία 11/01/23, 12:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ελεγχόμενες μεταβολές και ήπια άνοδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για σχετικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αύριο, Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 446,24 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των κλάδων εξορύξεων και λιανικής με κέρδη 0,9%, ενώ απώλειες 0,4% σημειώνουν οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,27%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,19%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί οριακά 0,04% και ο ισπανικός IBEX 35 με οριακή απώλεια 0,02%.

O επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, χθες Τρίτη έδωσε έμφαση στην ανάγκη η ομοσπονδιακή τράπεζα να είναι ελεύθερη από πολιτικές επιρροές, ενόσω προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Σε ομιλία του στη σουηδική Riksbank, ο κ. Πάουελ σημείωσε ότι η σταθεροποίηση των τιμών απαιτεί τη λήψη σκληρών αποφάσεων που μπορεί να μην είναι πολιτικά δημοφιλείς. Πάντως, η ομιλία του δεν περιελάμβανε άμεσες ενδείξεις για το ποια κατεύθυνση θα πάρει η πολιτική της Fed που αύξησε τα επιτόκια επτά φορές το 2022 και άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανές κι άλλες αυξήσεις τη φετινή χρονιά.

Τα αμερικανικά futures σημείωναν χθες το βράδυ μικρές μεταβολές, ενώ οι μετοχές στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν με άνοδο.

Αν σου άρεσε κάνε