Κέρδη δια χειρός Κίνας στην Ευρώπη
Κέρδη καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τα μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα να δείχνουν δυναμική ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,64%, με τον έτερο πανευρωπαϊκό δείκτη, Eurostoxx 50, να κινείται ακόμη πιο δυναμικά, στο +1.02%.
Ο γερμανικός DAX "κερδίζει" 1,14%, με τον γαλλικό CAC να καταγράφει άνοδο 0,76%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται αντίρροπα, με απώλειες 0,29%.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,01% και ο ισπανικός IBEX 35 0,48%.
Των κερδών ηγούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες καταγράφουν άνοδο 1,2%.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα εμφάνισε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας τον προηγούμενο μήνα, χάρη στην ισχυρή εγχώρια και εξωτερική ζήτηση και στην ταχύτερη παραγωγική δραστηριότητα.
Ο δείκτης Caixin για την μεταποίηση, σημείωσε άνοδο στις 53,1 μονάδες τον Αύγουστο από τις 52,8 μονάδες τον Ιούλιο, αναφέρουν η Caixin και η Markit.
Τα στοιχεία του Αυγούστου, που είναι τα υψηλότερα από τον Ιανουάριο του 2011, σηματοδοτούν τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που ο Caixin διαμορφώθηκε πάνω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.
"Συνολικά, η μετά την πανδημία οικονομική ανάκαμψη στην μεταποίηση συνεχίστηκε. Η προσφορά και η ζήτηση αυξήθηκαν με την ανάκαμψη στην ζήτηση από το εξωτερικό", αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος σε ανακοίνωση που συνόδευε τα στοιχεία.
Οι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα μάκρο της Κίνας προκειμένου να αξιολογούν την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας μετά το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού.
Στο πεδίο της πανδημίας του κορονοϊού, τα κρούσματα έχουν πλέον αγγίξει παγκοσμίως τα 25,4 εκατ., με τους θανάτους που συνδέονται με τον νέο φονικό ιό να έχουν φθάσει επισήμως τους 850.596, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.