Μια (όχι και τόσο) ωραία ατμόσφαιρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Σκηνικά έντασης σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με τους βουλευτές του κόμματος να βάλλουν ο ένας έναντι του άλλου μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Αννέτα Καββαδία στρεφόμενη προς την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ζήτησε να μην γίνονται παρεμβάσεις life style και να τηρούνται τα εμπάργκο κυρίως προς το ΣΚΑΪ. Η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων αναρωτήθηκε γιατί την φωτογραφίζει και μάλιστα προειδοποίησε ότι δεν θα ψηφίσει αύριο και άρα την αναγκάζουν να πάει σπίτι της. Μάλιστα, υπενθύμισε με νόημα -εν είδη απειλής- ότι την έδρα της καταλαμβάνει ο Γ. Καλλιάνος που θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία.
Στη «μάχη» ενεπλάκη και ο Π. Πολάκη ο οποίος είπε ότι και με τον ίδιο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν. «Ο καθένας κουβαλάει φορτίο», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με την κ. Καββαδία να εκρήγνυται διερωτώμενη: Όπως εσύ και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά τότε που; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα αυτά πω.
Εν τέλει τα πνεύματα ηρέμησαν, μέχρι την επόμενη «μάχη» ανάμεσα στον Π. Πολάκη και τον Δ. Παπαγγελόπουλο. «Τι γίνεται υπουργέ με τη Δικαιοσύνη άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλοι όχι», φέρεται να είπε ο κ. Πολάκης με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης να υπενθυμίζει τη φράση της Μ. Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία.
Την ίδια ώρα, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του Ποινικού Κώδικα με τον κ. Καλογήρου να τονίζει ότι θα έχει σύντομα συνάντηση με τους τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος», είπε ο ίδιος ενώ ο Σ. Κοντονής υπερθεμάτισε λέγοντας ότι και εκείνος είχε προσπαθήσει να κάνει αλλαγές αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική
Τέλος, τα αίματα άναψαν σχετικά με το άρθρο 32 για την απεμπλοκή της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Κοντονής πρότεινε να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία το εν λόγω άρθρο και άρα στην επόμενη Βουλή να απαιτούνται 180 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτείτο να αποσυρθούν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία. Δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε, φέρεται να απάντησε ο Ν. Βούτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλοι βουλευτές εξέφρασαν την ίδια άποψη.
Πάντως, εκνευρισμένη εμφανίστηκε και η Ν. Κασιμάτη, η οποία συγκρούστηκε με τον Ν. Βούτση για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της. Μάλιστα, ζήτησε να εξαιρεθεί ο Βαξεβανάκης και ο Καραγιαννίδης από την επιτροπή των ψηφολεκτών, θεωρώντας προφανώς ότι εκείνοι το έδωσαν στη δημοσιότητα. Ο Πρόεδρος της Βουλή υποστήριξε ότι δόθηκε από την αντιπολίτευση.